Křesťanská internetová televize TV-MIS.cz - jdi na hlavní stranu TV-MIS.cz
Octava dies 601 (12.12.2010) (Týdenní zpravodajství Vatikánského televizního centra)
601.díl série Octava dies zobraz všechny díly série ¦ « 0.díl série « ¦ « předcházející 600.díl série ¦ následující 602.díl série»
Délka: 28 min.
Produkce: TV NOE (www.tv-noe.cz),
Natočeno:
Přidáno: 12.12.2010
Číslo titulu: 662 (použitelné pro hledání)
Hodnocení: 4.50 (Počet hodnotících: 2)
Hodnoť počtem hvězdiček:
:
nejhorší 1 2 3 4 5 nejlepší   
náhled titulu - Octava dies 601 (12.12.2010) Popis:

Život a rodina na prvním místě: Větší úsilí na podporu lidského života od jeho početí až do přirozené smrti a ochrana manželství a rodiny. To kladl na srdce Svatý otec filipínským biskupům, kteří jsou až do února 2011 na apoštolské návštěvě Ad limina. V 90 milionové filipínské populaci tvoří křesťané 90% a katolíci více než 80%. Hovoří mons. Francisco Oliveros, biskup z Malolos, oblasti 40 km na sever od Manily.
 
1943 – Útok na Vatikán: Bylo to 5. listopadu 1943, kdy jedno letadlo přeletělo nízko nad územím Svatého Stolce a svrhlo 5 bomb. Cílem bylo zničit Rádio Vatikán. Je to událost méně známá a dodnes ne úplně vyjasněná. Až po 66 letech od náletu vychází kniha s názvem „1943 Bombardování Vatikánu“, která vnáší světlo do této události. Kromě souboru článků z dobového tisku a podrobné dokumentace z oficiálních vatikánských zdrojů je text doplněn o dosud nezveřejněnou fotoreportáž: jsou zde snímky pořízené hned následující den po náletu. Byl to útok na srdce křesťanství a Svatý Stolec na to ihned reagoval, jak vysvětluje autor knihy Augusto Ferrara.
 
Jedinečné noviny: Jsou to noviny, které je nesmírně obtížné dělat, protože jsou to noviny seriózní a vážné, které nelze jen tak přelétnout v tramvaji či baru. Jsou to noviny s myšlenkami, které nechtějí pouze informovat, ale dávat podněty k přemýšlení, v celém širokém spektru jejich záběru. Těmito slovy charakterizoval Osservatore Romano kardinál Giovanni Battista Montini, budoucí papež Pavel VI, syn novináře, který byl vždy nablízku tomuto deníku při práci ve Státním sekretariátu, když se slavilo stoleté výročí vzniku této tiskoviny. Deník založený 1. července 1861 Nicolou Zanchinim a Giuseppem Bastiem zanedlouho oslaví již 150 let.
 
Průhledné restaurování: Poprvé jsou vrcholná umělecká díla z Vatikánských muzeí ukázána veřejnosti i během restaurátorských prací. Jedná se o „průhlednou laboratoř“, která byla uvedena do činnosti v listopadu uvnitř muzeí, kde jsou nyní restaurovány sochy andělů a světců z dílny Gian Lorenza Berniniho. Ty pocházejí z let 1661 a 1673 a byly určeny pro hlavní oltář a svatostánek v Bazilice sv. Petra. Hovoří ředitel Vatikánských muzeí Antonio Paolucci.
 
Povolání bez omezení věkem: "Před Bohem není důležitý věk, ale velikost lásky, s níž se mu odpovídá a slouží.“ To jsou slova Jana XXIII, který v roce 1960 navštívil Papežskou kolej Beda, jež se přemístila z centra Říma do zóny ke sv. Pavlu. Tato svého druhu jedinečná a osobitá kolej byla založena v r. 1852. Hovoří její rektor mons. Roderick Strange. 

Českou verzi pořadu Octava dies připravila Televize NOE - televize dobrých zpráv, vysílající přes satelit, v kabelových televizích i po internetu. Své podněty můžete zasílat na octava.dies@tvnoe.cz. Pořad vznikl díky darům diváků TV NOE   

 


Související tituly: žádné související tituly.
Klíčová slova: papež, Benedikt XVI., Řím, Octava dies,

Možnosti přehrání/uložení tohoto titulu
Neodkazujte na jednotlivé soubory (mění se dle zátěže serverů), ale na tuto stranu: www.tv-mis.cz/titul.php?id=662 - díky!
Octava dies (28 min.)
Přehrávání
+ ukládání:
Octava dies 315 MB 1600 kb/s wmv
Octava dies 67 MB 340 kb/s wmv
Octava dies 29 MB 150 kb/s wmv
Přehrávání (streaming): není k dispozici
Ukládání: není k dispozici

Komentáře: Komentáře není možné přidávat
žádný komentář ještě nebyl vložen, můžete být první...



Doporučujeme: Internetový hudební přehrávač JukeBox a Milujte se! - časopis pro novou evangelizaci...

Spřízněné weby: amims.net (provozovatel internetové televize TV-MIS.cz a TV-MIS.com), fatym.com a oblati.cz (členové A.M.I.M.S.), abcd.bezva.info a knihovna.net (texty knih), jenikov.net (zajímavé myšlenky, akce...), spolcs.cz (Společenství čistých srdcí), ps.oblati.cz, prezentace pro dějepis. Spolupracujeme také s portály Evangelizace.cz a Poutní zájezdy (doporučujeme).

Děkujeme za vaše modlitby, za vaši finanční podporu (č. účtu 200 161 714, kód banky 0300, var. symol 111) a za nabídky vašich filmů a audia.

Vysokoškolské katolické hnutí    Stránky pro animátory seniorů    Víra, Církev, Seznamka, Gynekoligická poradna       JukeBox TV-MIS.cz    IN!    Ikonka TV-MIS.cz pro vaše použití!

"Televize Maria Immaculata Mater Spei" (TV-MIS.cz) je provozována sdružením A.M.I.M.S. (Apostolatus Mariae Immaculatae Matris Spei). Obsah tohoto webu je volně šiřitelný, není-li někde stanoveno jinak. Pokud se domníváte, že je zde použito vaše autorské dílo a s jeho šířením nesouhlasíte, dejte nám, prosím, vědět. Zjednáme nápravu.