Křesťanská internetová televize TV-MIS.cz - jdi na hlavní stranu TV-MIS.cz
Audio Babice 1991 (smírná bohoslužba k 40. výročí babických událostí)
Délka: 102 min.
Produkce: neznámý
Natočeno:
Přidáno: 7.5.2006
Číslo titulu: 63 (použitelné pro hledání)
Hodnocení: 3.93 (Počet hodnotících: 14)
Hodnoť počtem hvězdiček:
:
nejhorší 1 2 3 4 5 nejlepší   
náhled titulu - Babice 1991 Popis: Nahrávka pořízená při příležitosti smírné bohoslužby v Babicích v roce 1991 (k 40. výročí tzv. případu Babice). První díl zachycuje vzpomínku P. Jana Podveského a P. Josefa Valeriána na události roku 1951 (proneseno před bohoslužbou na setkání s farníky). Druhý díl je vlastní smírná bohoslužba s promluvou Mons. Vojtěcha Cikrleho, brněnského biskupa.
Související tituly: žádné související tituly.
Klíčová slova: kněz, případ Babice, historie, dějiny - doba komunismu, P. Jan Podveský, biskup Vojtěch Cikrle, P. Josef Valerián,

Možnosti přehrání/uložení tohoto titulu
Neodkazujte na jednotlivé soubory (mění se dle zátěže serverů), ale na tuto stranu: www.tv-mis.cz/titul.php?id=63 - díky!
Řeč P. Podveského a P. Valeriána (38 min.)
Přehrávání
+ ukládání:
Řeč P. Podveského a P. Valeriána 35 MB 128 kb/s mp3
Řeč P. Podveského a P. Valeriána 17 MB 64 kb/s mp3
Přehrávání (streaming): není k dispozici
Ukládání: není k dispozici
Bohoslužba s promluvou Mons. Cikrleho (44 min.)
Přehrávání
+ ukládání:
Bohoslužba s promluvou Mons. Cikrleho 40 MB 128 kb/s mp3
Bohoslužba s promluvou Mons. Cikrleho 20 MB 64 kb/s mp3
Přehrávání (streaming): není k dispozici
Ukládání: není k dispozici

Komentáře: Komentáře není možné přidávat
Jméno: Jirka Třebíč Vloženo: 10.3.2009
Napsal(a): Čtu pečlivě všechny zpovědi pamětníků, ale v případu mi chybí dvě ženy: Anna Rejlová(1911) a Helena Nestrojilová(1926) z Pařilovy fary v Horním Újedu. A.R. dostala 13 roků a H.N. 11 roků. Je o nich jen letmá zmínka, Ani P. Janu Podveskému nestály za komentář. Proč? Vždyť obě si odseděly po 11 letech (propuštěné v r. 1962) a byly velmi blízké P. Pařílovi. Vhledem k tomu, že v případu byly odsozeny ženy "jen" čtyři, podivuji se, že nikomu nestálo zato pohovořit o nich!
Jméno: Vloženo: 29.6.2008
Napsal(a): Slyšet pravdu je někdy žel tvrdé. Pán Ježíš řekl: "Poznáte pravdu a pravda Vás osvobodí". Mám hluboký obdiv ke statečným duchovním i dalším lidem, kteří v době nástupu komunistického režimu k moci položili své životy a zůstali ve svém přesvědčení pevní, nenechali se zlomit ani těmi nejdrstičtějšími a nejzákeřnějšími prostředky a metodami, které proti nim tehdejší zločinný režim používal. Mým přáním je, aby pravou podstatu a charakter tohoto zlého, zvráceného režimu mohli poznat i ti, kteří mu dosud slepě věří, i přes všechny pravdy, které o něm v poslední době vyplavávají napovrch. Poznat Boží pravdu, tak jak je nám zaznamenána v Písmu, zamilovat si ji a v lásce Boží ji žít- to je podle mě jediná možná cesta z duchovní, morální a celkové devastace, kterou je náš národ velmi poznamenán po 40 letech rudé totality. Dr. Pavel Richter



Doporučujeme: Internetový hudební přehrávač JukeBox a Milujte se! - časopis pro novou evangelizaci...

Spřízněné weby: amims.net (provozovatel internetové televize TV-MIS.cz a TV-MIS.com), fatym.com a oblati.cz (členové A.M.I.M.S.), abcd.bezva.info a knihovna.net (texty knih), jenikov.net (zajímavé myšlenky, akce...), spolcs.cz (Společenství čistých srdcí), ps.oblati.cz, prezentace pro dějepis. Spolupracujeme také s portály Evangelizace.cz a Poutní zájezdy (doporučujeme).

Děkujeme za vaše modlitby, za vaši finanční podporu (č. účtu 200 161 714, kód banky 0300, var. symol 111) a za nabídky vašich filmů a audia.

Vysokoškolské katolické hnutí    Stránky pro animátory seniorů    Víra, Církev, Seznamka, Gynekoligická poradna       JukeBox TV-MIS.cz    IN!    Ikonka TV-MIS.cz pro vaše použití!

"Televize Maria Immaculata Mater Spei" (TV-MIS.cz) je provozována sdružením A.M.I.M.S. (Apostolatus Mariae Immaculatae Matris Spei). Obsah tohoto webu je volně šiřitelný, není-li někde stanoveno jinak. Pokud se domníváte, že je zde použito vaše autorské dílo a s jeho šířením nesouhlasíte, dejte nám, prosím, vědět. Zjednáme nápravu.