Křesťanská internetová televize TV-MIS.cz - jdi na hlavní stranu TV-MIS.cz
P. MUDr. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě (unikátní digitalizovaná VHS nahrávka s vlastním životopisem)
Délka: 114 min.
Produkce: neznámý
Natočeno:
Přidáno: 2.8.2008
Číslo titulu: 332 (použitelné pro hledání)
Hodnocení: 4.74 (Počet hodnotících: 111)
Hodnoť počtem hvězdiček:
:
nejhorší 1 2 3 4 5 nejlepší   
náhled titulu - P. MUDr. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě Popis: Unikátní záznam s nahrávkou vyprávění P. Ladislava Kubíčka o jeho vlastním životě - takový vlastní životopis (autobiografie) na videu. Video s P. Ladislavem Kubíčkem natočil neznámý autor 5.11.2001 a nazval ho příznačně, skoro prorocky: Než bude pozdě - katolický kněz P. Ladislav Kubíček byl zavražděn na třebenické faře 11.9.2004.
Související tituly: P. Ladislav Kubíček: křtiny a výlet, P. MUDr. Ladislav Kubíček seniorům,
Klíčová slova: životopis, kněz, úvaha, dějiny - doba komunismu, komunismus, svědectví, P. Ladislav Kubíček,

Možnosti přehrání/uložení tohoto titulu
Neodkazujte na jednotlivé soubory (mění se dle zátěže serverů), ale na tuto stranu: www.tv-mis.cz/titul.php?id=332 - díky!
P. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě (114 min.)
Přehrávání
+ ukládání:
P. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě 276 MB 340 kb/s wmv
P. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě 118 MB 150 kb/s wmv
P. Ladislav Kubíček: Než bude pozdě 1294 MB 1600 kb/s wmv
Přehrávání (streaming): není k dispozici
Ukládání: není k dispozici

Komentáře: Komentáře není možné přidávat
Jméno: kacarovi Vloženo: 20.12.2011
Napsal(a): O Ladislavu jsem se dozvěděl až z knihy M.Svatošové.Bylo mi moc líto,že tu žil mezi námi takový člověk a já jej nemohl poznat-nevěděl jsem o něm!Proto chci poznávat ty,co měl rád a nebo ty,co ho mají rádi a chodím s nimi každý rok pout z Kunštátu do Sloupu.Prožil jsem na faře i na poutích moc krásných chvil a věřte,že se nedají koupit.Ten čas je nám Bohem darován a jen my sami času dáváme hodnotu.Ta je zvýrazněna právě zážitky,na které vzpomínáme.Cítit lásku v srdci toho druhého při setkání a prožít s ním krásný den a třeba i nezapomenutelné večery na faře,to je dobře zhodnocený čas.Smím jej 7.9.v 18 hod.při mši v tamním kostele nabídnout?Když budete mít spacák,místečko na faře se vždy najde.Na lidi,které tam potkáte se nezapomíná...Pavel.
Jméno: Naďa Vloženo: 28.11.2011
Napsal(a): Děkuji moc autorovi videa,sama jsem se seznámila s otcem Ladislavem jen po telefonu a dopisech.Bez něj bych nesměla chodit k sv. přijímání, které mi neprávem bylo odepřeno jedním knězem.Tím se radikálně změnil můj život a naší rodiny.Do konce života zůstanu za tento skutek l á s k y otci Ladislavovi vděčná.
Jméno: otec Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 26.4.2011
Napsal(a): RE: Eva Rádo se stalo... - jsem rád, když se materiály z TV-MIS.cz šíří mezi lidmi. A diváci to u titulů, které je zaujaly dokáží daleko lépe, než bychom toho byli schopni my sami. Srdečně zdraví P. Pavel Zahradníček OMI
Jméno: Eva Vloženo: 26.4.2011
Napsal(a): RE: otec Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) :-) Děkuji za info. Už jsem přeposlala odkaz i dceři, aby rovněž zavzpomínala. Byla mi na svatbě za svědka (byli jsme jen 4) a taky si moc dobře pamatuje pohostinnost pana doktora na faře v Bohušovicích. On nám totiž přichystal překvapení!!! Obědvali jsme u něj v kuchyni na faře! "Přece nepůjdete někam do hospody"...zněla jeho laskavá slova. Neznám vlídnějšího člověka, než je pan doktor. Neznám.
Jméno: otec Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 26.4.2011
Napsal(a): RE: Eva "Klikátko" facebooku jsme zatím na TV-MIS.cz nenainstalovali (pořád se pracuje na nové verzi), video jde snadno sdílet pomocí článku http://www.tv.bezva.info/view.php?nazevclanku=nez-bude-pozde&cisloclanku=2010010008, kde klikátko facebooku je (a článek odkazuje na video sem). Srdečně zdraví P. Pavel Zahradníček OMI
Jméno: Eva Vloženo: 26.4.2011
Napsal(a): Škoda, že video nelze sdílet na facebooku. V den vraždy mě nad ránem vzbudil tíživý sen. Vykřikla jsem RUDO!! Viděla jsem běžící postavu, oděnou do bílé kleriky a slyšela křik,"RUDO, JE POD TERASOU"! Moje úzkost byla nepopsatelná, neusnula jsem již. Dopoledne ve zprávách hlásili, že byl zavražděn pan farář. Jméno vraha - Rudolf Samko... Pana doktora jsem znala, měla jsem svatbu v Bohušovicích v kostele. Pochoval nám i tchýni. Nikdy na tohoto vzácného člověka nezapomenu. Nikdy.
Jméno: Vratislav Vloženo: 25.4.2011
Napsal(a): Vážení a milí přátelé. Ještě jednou srdečné díky za toto krásné video a Krásné velikonoční svátky s panem doktorem Ladislavem Kubíčkem. Vřelé poděkování i jménem bývalých dobrovolných zvoníků pana Františka kardinála Tomáška v letech 1966-86 (potom nám rekonstruovali katedrálu) žijících i už nežijících, zejména inžinýra Dobroslava Niče, který zahynul 17.6.1993 na hoře Hochkonnig v Alpách a pana Alfonse Kovače, obřadníka a kostelníka u Sv. Víta, někdejšího tajemníka pana Štěpána kardinála Trochty (jenž nám kromě jiného vždy dával znamení ke zvonění na zvony Zikmund, Václav a Jan Křtitel, z Hazmburské kaple na zvon Sv. Josef) , který by měl určitě z tohoto přehledného vlastního životopisu vzácného člověka otce Ladislava Kubíčka velkou radost. Pán bůh zaplať. Děkujeme Vratislav Preclík st.(III.), dr. Zdeněk Preclík, st.
Jméno: Eva Vloženo: 25.4.2011
Napsal(a): AUTOROVI VIDEA PÁN BŮH ZAPLAŤ !!!!! NETUŠILA JSEM, ŽE JEŠTĚ NĚKDY USLYŠÍM HLAS PANA DOKTORA KUBÍČKA. MÁM NEJKRÁSNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ, DĚKUJI.
Jméno: Eva Drncová Vloženo: 25.4.2011
Napsal(a): S láskou vzpomínáme a děkujeme.
Jméno: Vratislav Vloženo: 21.4.2011
Napsal(a): Ono nádherné pondělí v roce 1980, kdy stáně Pasecké kvetly sněženkami a petrklíči ve zbytcích jarního sněhu a mezitím běhali koledníci s pomlázkami bylo pravděpodobně 7. dubna 1980 (určitě ne 17.dubna, vzhledem k pevnému orientačnímu kalendářnímu bodu jímž je Velký Pátek 13. dubna 1979 a rok 1980 byl navíc přestupný). Nicméně překrásné kázání pana pátera MUDr. Ladislava Kubíčka, celý pořad bohoslužby s ministranty a zpěvy, diskuze s panem páterem i farníky, jsou nezapomenutelným zážitkem. Byl tehdy potěšen, že jme za jeho mší s malým synem a přáteli dorazili až z Prahy. Pak jsem již tu možnost neměli, neb jsme ve svátky liturgického roku až do roku 1986, kdy se uzavřela Katedrála S.Víta, Václava a Vojtěcha, pro rekonstrukci, neustále zvonili na zvony Zikmunda, Václava a Sv. Jana Křtitele se vzpomínkou na nezapomenutelného pana Štěpána kardinála Trochtu, který byl po slavném roce tisícího výročí Pražského biskupství ve svatovítské katedrále v roce 1973 následujícího roku totalitním režimem prakticky umučen, i na vzácného muže pana doktora Ladislava, který byl i coby zapadlý vlastenec také dosti pronásledován. Knížku jsem četl už před léty, mají ji v knihovně v Třeboni v lázních a bylo to sic smutné, ale krásné připomenutí setkání s tímto krásným vzácným člověkem. Hluboké uznání též tomu, kdo toto poutavé a záslužné video s panem doktorem Ladislavem natočil. Bohu , Sv. Štěpánu a Sv. Václavu,chvála a díky.
Jméno: Vratislav Vloženo: 21.4.2011
Napsal(a): S panem doktorem P. Ladislavem Kubíčkem jsme se setkali na velikonoční pondělí 17.4.1980, kdy sloužil krásnou bohoslužbu v kostele Sv. Václava v Pasekách nad Jizerou. Rozhovor s ním po bohoslužbě byl nezapomenutelný, nebylo možno si nevzpomenout na Zapadlé vlastence. Škoda, že i po listopadu jej postihl takový osud, je to ale svatý člověk, který, podobně jako pan Štěpán kardinál Trochta, 17. biskup litoměřický, pro tuto zemi a její obyvatele mnoho vykonal. Pán bůh zaplať. Vratislav Preclík, někdejší dobrovolný zvoník u svatého Víta pana prof. Fantiška Tomáška v letech 1966 až 1986
Jméno: otec Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 19.3.2011
Napsal(a): RE: Májka J. Srdečně Vás zdravím, a jsme rádi, že jsme ho mohli nejen Vám ale i osatním divákům zprostředkovat. Dík za to patří i litoměřickému biskupství a také zatím stále neznámému kameramanovi, který záznam pořídil. Ještě jednou zdraví P. Pavel Zahradníček OMI
Jméno: Májka J. Vloženo: 18.3.2011
Napsal(a): V r.2006 jsem si koupila knihu Až k prolití krve. Přečetla jsem ji několikrát a vždy se k ní vracím, stále mi má co říct.Otec Ladislav Kubíček byl vzácný člověk. Děkuji za video.
Jméno: Jana J. Vloženo: 12.2.2011
Napsal(a): Zdravím Janu z 8.6.2010!!! Tak se mě jedna moje přítelkyně ptala, zda jsem tento komentář nenapsala já. To proto, že jsem jí sdělila, že se s dcerou k Ladislavovi modlíme jako ke svatému: "Svatý Ladislave oroduj za nás!" A tak je vidět, že je nás víc, kteří věříme, že byl za svého života svatý. Je hezké, že si to myslí i paní Eliška, která ho zná "jen" z vyprávění... A tak prosme dál: "Svatý Ladislave, pros za nás Boha!" Děkujeme!!!
Jméno: Jana Vloženo: 8.6.2010
Napsal(a): Svatý Ladislave Kubíčku, pros za nás Boha! Děkujeme.
Jméno: Eliška Lantová Vloženo: 26.3.2010
Napsal(a): Díky časopisu "Milujte se!" jsem přišla na tyto stránky.Mnohokrát děkuji všem,kteří se na nich podílejí a mnohokrát děkuji neznámému autorovi za toto video o vzácném Člověku jako byl Otec Mudr.Ladislav Kubíček. Znala jsem ho z vyprávění mé učitelky a přítelkyně Mudr.Marie Svatošové a samozřejmě i z knih.Toto video mi ho ještě více přibližuje.U jeho hrobu jsem prosila za své zdraví,v nemocnici jsem si četla jeho knihy,jako exercicie.Věřím že díky jeho přímluvě jsem ještě tady. Děkuji!!!
Jméno: Pavel Vloženo: 18.11.2009
Napsal(a): Vyslechl jsem vyprávění mimořádně moudrého člověka. K mnoha jeho myšlenkám je možné se vracet, ale jsem přesvědčený, že až se s ním, dá-li Bůh setkám, bude mi toho moci sdělit ještě mnohem více a odpovědět mi na mnohé moje otázky, které mi dnes položit ještě nemohu. Zase jedna osobnost na kterou se lze těšit.
Jméno: Jana Sieberová Vloženo: 27.1.2009
Napsal(a): Díky,pane neznámý, že jsem mohla prostřednictvím Vašeho videa, slyšet na vlastní uši tohoto vzácného člověka, P.Ladislava Kubíčka, kterého znám z knih a kterého si nesmírně vážím. Děkuji.
Jméno: Radim od Prostějova Vloženo: 30.11.2008
Napsal(a): Po přečtení darované knihy o knězi Kubíčkovi jsem s láskou shlédl toto video. Ikdyž jsem neměl možnost se s tímto člověkem osobně setkat, hluboce na mne zapůsobil. Skláním se před jeho VÍROU, životem, láskou, moudrostí. Věřím, že mne jeho odkaz bude posilovat.
Jméno: Vlado B. Vloženo: 15.9.2008
Napsal(a): Veľká vďaka za sprostredkovanie tohto videa. Tento človek doktor svojej doby a zároveň kňaz určite patrí medzi obdivuhodné osobnosti našej nedávnej minulosti. Dakujem pekne autorovi a všetkým ktorí tu sprostredkovali toto video. Moji priateľia ktorí ho poznali osobne spomínajú naňho s láskou.
Jméno: tom Vloženo: 12.9.2008
Napsal(a): TO >>stenly: Ani náš drahý zesnulý papež JP II. svého vraha neproklínal, nýbrž mu odpustil a žehnal mu, jako správný učedník svého Mistra. V tom je mnohem větší síla, která může změnit tento svět, než v negativním proklínání, které je destruktivní především pro Vás, Vaše srdce i duši.
Jméno: Davy Vloženo: 11.9.2008
Napsal(a): Děkuji za možnost opět otce Ladislava slyšet a vidět, jak by řekl, že zvěřejnění této nahrávky bylo v Božím plánu! Kéž tento neznámý stále cítí Ladislavovu podporu a přímluvu u Pána!
Jméno: Frau Ellie Vloženo: 7.9.2008
Napsal(a): Zoznamila som sa s otcom Ladislavom prostrednictvom jeho knih na jednom zo seminarov krestanskych pedagogov. Som zo Slovenska a nikdy som nemala moznost stretnut sa s nim "nazivo", ale to, co napisal ma uuuuplne "prevalcovalo"!! Jeho spuosob videnia sveta, jeho radost "zo spadnuteho zlteho listu", jeho hlboka viera a odkaz pre nas, clenov "bojujucej cirkvi" radovat sa a rozdavat svoje stastie z toho, ze sme milovani Bohom... mi znovu a znovu dodava sil "bojovat laskou" proti povrchnej lahostajnosti dnesneho sveta ludi vuokol nas... Z celeho srdca dakujem za video zabery otca, ktory aj z vecnosti dokaze viest "svoje duchovne deti". Som ucitelka a budem sa snazit, aby Vasu stranku navstivilo viac ludi ako doteraz... Pan Boh Vam pomahaj.
Jméno: stenly Vloženo: 5.9.2008
Napsal(a): dekujeme moc neznamemu autorovi tohoto snimku.Zaroven proklinam toho vraha co zapricinil smrt tohoto laskaveho muze.
Jméno: o. Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 3.8.2008
Napsal(a): Díky za upozornění na chybu. Již jsem ji díky vašemu upozornění opravil. Srdečně zdraví P. Pavel Zahradníček
Jméno: Martin Vloženo: 2.8.2008
Napsal(a): P. Kubíček byl zavražděn 11.9.2004 ne v říjnu jak je asi překlepem uvedeno. Každopádně veliké díky za tento příspěvek.



Doporučujeme: Internetový hudební přehrávač JukeBox a Milujte se! - časopis pro novou evangelizaci...

Spřízněné weby: amims.net (provozovatel internetové televize TV-MIS.cz a TV-MIS.com), fatym.com a oblati.cz (členové A.M.I.M.S.), abcd.bezva.info a knihovna.net (texty knih), jenikov.net (zajímavé myšlenky, akce...), spolcs.cz (Společenství čistých srdcí), ps.oblati.cz, prezentace pro dějepis. Spolupracujeme také s portály Evangelizace.cz a Poutní zájezdy (doporučujeme).

Děkujeme za vaše modlitby, za vaši finanční podporu (č. účtu 200 161 714, kód banky 0300, var. symol 111) a za nabídky vašich filmů a audia.

Vysokoškolské katolické hnutí    Stránky pro animátory seniorů    Víra, Církev, Seznamka, Gynekoligická poradna       JukeBox TV-MIS.cz    IN!    Ikonka TV-MIS.cz pro vaše použití!

"Televize Maria Immaculata Mater Spei" (TV-MIS.cz) je provozována sdružením A.M.I.M.S. (Apostolatus Mariae Immaculatae Matris Spei). Obsah tohoto webu je volně šiřitelný, není-li někde stanoveno jinak. Pokud se domníváte, že je zde použito vaše autorské dílo a s jeho šířením nesouhlasíte, dejte nám, prosím, vědět. Zjednáme nápravu.