Křesťanská internetová televize TV-MIS.cz - jdi na hlavní stranu TV-MIS.cz
Audio P. Kopecký: Tři pilíře víry (Ježíš Kristus, Maria, Církev - kázání)
Délka: 33 min.
Produkce: Ladislav Pavlas (l.pavlas[zavináč]centrum[tečka]cz),
Natočeno:
Přidáno: 12.2.2007
Číslo titulu: 132 (použitelné pro hledání)
Hodnocení: 2.82 (Počet hodnotících: 206)
Hodnoť počtem hvězdiček:
:
nejhorší 1 2 3 4 5 nejlepší   
náhled titulu - P. Kopecký: Tři pilíře víry Popis: P. Pavel Kopecký káže o Ježíši Kristu, Panně Marii a Církvi o první sobotě v Lechovicích 7.9.2002. Omluvte, prosím, nížší kvalitu magnetofonové nahrávky...
Související tituly: žádné související tituly.
Klíčová slova: kázání, Ježíš Kristus, víra, Maria, Církev,

Možnosti přehrání/uložení tohoto titulu
Neodkazujte na jednotlivé soubory (mění se dle zátěže serverů), ale na tuto stranu: www.tv-mis.cz/titul.php?id=132 - díky!
P. Kopecký: Tři pilíře víry (33 min.)
Přehrávání
+ ukládání:
P. Kopecký: Tři pilíře víry 18 MB 64 kb/s mp3
P. Kopecký: Tři pilíře víry 35 MB 128 kb/s mp3
Přehrávání (streaming): není k dispozici
Ukládání: není k dispozici

Komentáře: Komentáře není možné přidávat
Jméno: o. Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 11.8.2007
Napsal(a): I já Vám, Jiřino, ještě jednou děkuji za Váš zájem o Bibli a otázky víry a vyprošuji světlo Ducha Svatého ve Vašem dalším studiu i osobním hledání. Srdečně zdraví P. Pavel Zahradníček
Jméno: Jiřina Vloženo: 7.8.2007
Napsal(a): Pavle, dobrý den. Děkuji Vám, že jste reagoval na můj příspěvek.Uznávám, že jsem mohla některá data uvést nepřesně.Zároveň sděluji, že sice jsem četla Šifru mistra Leonaarda, ale rozhodně se nedržím toho, že má autor ve všem pravdu.Vlastním také další knihy - knihy faktu, např.!Tajemství da Vinciho kódu" a Šifra mistra Leonaarda - Pravda a smyšlenky". O Bibli a křesťanství se zajímám už léta.V osmdesátých létech slovenké vydavatelství vydalo knihy polského autora(pokračování dále)
Jméno: Jiřina Vloženo: 7.8.2007
Napsal(a): Zenona Kosidowského tři knihy:"Příběhy Mrtvého moře", autor zde uvádí příběhy Starého zákona a k nim odborná pojednání na základě studií odborníků na Bibli a vykopávek.Další kniha Z.K. se též zabývá Starým zákonem - "Čo rozprávali Proroci" a třetí kniha se týká Nového zákona - "Čo rozprávali Evangelisti". Tyto dvě knihy se zajímavou formou zabývjí Biblí.Pak mám knihu sovětského autora I.A.Kryvelova - "Biblia očima vedy". Knihy vydané na Slovensku v 2. pol. osmdesátých let min. stol. Kdo se o problematiku zajímá, tomu knihy doporučuji.
Jméno: o. Pavel (koordinátor TV-MIS.cz) Vloženo: 5.8.2007
Napsal(a): Jiřino,díky za Váš zájem o tyto otázky. Jistě se nebudete zlobit, když některé věci, o kterých mluvíte upřesním:
Máte pravdu, že nicejský koncil roku 325 opravdu jednal o božství Ježíše Krista, ale ne jako o nějaké novince, ale jako o pravdě, kterou Církev od počátku věřila a kterou bylo ve 4. století třeba nově hájit proti takzvaným ariánům, kteří Ježíšovo božství popírali.
Ireneus, biskup lyonský zemřel přibližně roku 202, takže se nicejského koncilu, který se konal více než 120 let po jeho smrti nemohl zúčastnit.
Nicejský koncil nejednal o tom, které knihy do Bible patři a které nikoliv. Kromě několika sporných knih to bylo jasné už ve 2. stol. jak dokazuje např. Muratoriho fragment, nebo citace církevních otců z 2. a 3. stol.
Když si přečtete některá evangelia, která Církev nepřijala za součást Nového zákona (vyšly např ve sborníku Dus, Pokorný: Neznámá evangeli, Praha 2001) uvidíte ve většině případů rozdíl mezi nimi a kanonickými evangelii doslova na první pohled a pochopíte, proč je Církev odmítala už dávno před nicejským koncilem.
Je vidět, že jste četla knihu (nebo viděla film) Šifra mistra Leonarda - prosím nespokojte se jen s údaji, které poskytuje její autor, který má hluboké mezery ve znalostech o osudech biblických knih (například vůbec netuší, že již ve 2. století můžeme doložit na základě nalezených rukopisů Nového zákona, že jeho text byl až na drobné výjimky totožný s tím, který je v Bibli dnes).
V kumránských jeskyních se, bohužel žádné texty apokryfních ani kanonických evangelií nenašly (pomineme-li jeden zlomek, obshujících pár písmen, o nichž si někteří myslí, že by mohl být kousíčkem Markova evangelia).
Závěrem však musím říci, že si velmi vážím Vašeho zájmu o danou problematiku. Současně se omlouvám, že z časových a prostorových důvodů nebylo možno reagovat na Vaše slova podrobněji. Pro hlubší seznámení s problematikou Nového zákona doporučuji např. velmi zajímavě napsanou knihu Lidé cesty, která vás jistě zaujme. Srdečně zdraví P. Pavel Zahradníček
Jméno: Jiřina Vloženo: 4.8.2007
Napsal(a): Otče Kopecký, dobrý den! Televizní stanici - TV-MIS jsem objevila na internetu náhodou.? Asi to náhoda nebyla, protože denně prosím Boha a Ježíše Krista o nalezení správné cesty životem, jejich pomoc a vedení.Bůh zřejmě vedl mou ruku na počítačové myši, abych tuto TV stanici nalezla. Nejprve jsem pozorně sledovala video p. Tomáše Vyhnálka, úvahy o nejsvětější trojici. Spoustu věcí mi tímto objasnil a přicházelo mi na mysl několik výroků a citátů z Bible, které jsem více začínala chápat. Co se týká Bible, vážím si jí, mám ji pořád v obýváku na stolku a čerpám z ní ponaučení a útěchu pro každodenní život.Ale přesto nemohu brát mnohé doslova. Např. Evangelia sv. Matouše, Lukáše a Jana.V tom, co se v nich píše, když Evangelia porovnáme je mnoho rozdílů. Vždyť oni je ani nenapsali. Lidé, kteří od apoštolů slyšeli svědectví o životě Ježíše Krista byli obyčejní lidé, nevzdělaní, neuměli tedy psát. Předávali, co slyšeli, dál ústně. A existovaly i další Evangelia, např. sv. Tomáše, Petra a Pavla.Až později několik vzdělaných lidí tato svědecatví sepsala.
Jméno: Jiřina Vloženo: 4.8.2007
Napsal(a): Jenže církev až ve .stol.n.l. začala sestavovat Bibli a roazhodovat, která Evangelia do ní Budou zařazena.A tak zařadila jen Ev.-Matouše Marka Lukáše a Jana.Proč ne ostatní? Protože se v nich psalo, že Kristus svým nástupcem neustanovil Petra, nýbrž Máří Magdalénu? Protože možná byl s ní Kristus ženatý a měli potomky? Kdo dal církvi právo na aabsolutní pravdu , co se týká života Ježíše Krista? Kdo dal církvi právo roazhodovat o tom, jak bude Bible vypadat? Dala si to právo sama!
Jméno: Jiřina Vloženo: 4.8.2007
Napsal(a): Oprava: Nějak mi uniklo, že jsem nenapsala, ve kterém století se o Bibli rozhodovalo a také o Božství Ježíše Krista.Bylo to na nicejském koncilu r.n.l.Jedním z aktérů byl Irenaeus, biskup lyonský.Tehdy vládl císař Konstantin, který se též zúčastnil koncilu. Další Evangelia, která nebyla do Bible zařazena jsou Filipovo a Máří Magdalény. Tyto svědectví se našla až ve čtyřicátých letech minuleého století u Mrtvého moře a v Kumránu.



Doporučujeme: Internetový hudební přehrávač JukeBox a Milujte se! - časopis pro novou evangelizaci...

Spřízněné weby: amims.net (provozovatel internetové televize TV-MIS.cz a TV-MIS.com), fatym.com a oblati.cz (členové A.M.I.M.S.), abcd.bezva.info a knihovna.net (texty knih), jenikov.net (zajímavé myšlenky, akce...), spolcs.cz (Společenství čistých srdcí), ps.oblati.cz, prezentace pro dějepis. Spolupracujeme také s portály Evangelizace.cz a Poutní zájezdy (doporučujeme).

Děkujeme za vaše modlitby, za vaši finanční podporu (č. účtu 200 161 714, kód banky 0300, var. symol 111) a za nabídky vašich filmů a audia.

Vysokoškolské katolické hnutí    Stránky pro animátory seniorů    Víra, Církev, Seznamka, Gynekoligická poradna       JukeBox TV-MIS.cz    IN!    Ikonka TV-MIS.cz pro vaše použití!

"Televize Maria Immaculata Mater Spei" (TV-MIS.cz) je provozována sdružením A.M.I.M.S. (Apostolatus Mariae Immaculatae Matris Spei). Obsah tohoto webu je volně šiřitelný, není-li někde stanoveno jinak. Pokud se domníváte, že je zde použito vaše autorské dílo a s jeho šířením nesouhlasíte, dejte nám, prosím, vědět. Zjednáme nápravu.